Φτάνοντας στη Θάσο

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φτάσετε στο νησί της Θάσου και αυτός είναι ακτοπλοϊκώς. Το νησί έχει δύο λιμάνια, το κύριο λιμάνι βρίσκεται στον Λιμένα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το δρομολόγιο προς το Λιμένα εκτελείται από τη κεραμωτή στην ηπειρωτική χώρα και το επιλέγουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα καράβια εκτελούνε διαδρομές κάθε μισή ώρα και το ταξίδι διαρκεί μόνο 35 λεπτά. Από το Λιμένα, ο Ποτός απέχει 41 χιλιόμετρα, πάρτε τον περιφερειακό δρόμο του νησιού και ταξιδέψτε σε κατεύθυνση αντίστροφη από τους δείκτες του ρολογιού (ακολουθήστε τις πινακίδες για Πρίνο), θα περάσετε μέσα ή κοντά από τα παρακάτω χωριά – Σκάλα Ραχώνι, Σκάλα Πρίνος, Πρίνος, Σκάλα Σωτήρος, Σκάλα Καλληράχη, Σκάλα Μαριές, Λιμενάρια και τέλος Πευκάρι.

Το δεύτερο λιμάνι βρίσκεται στη σκάλα Πρίνου και εξυπηρετείται από την Καβάλα, αυτή η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά και έχει λιγότερα δρομολόγια, με τονμέγιστο αριθμό δρομολογίων την ημέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να φτάνουν τα 5. Από τη Σκάλα Πρίνου, ταξιδέψτε ξανά σε κατεύθυνση αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού (ακολουθήστε τις ταμπέλες για Πρίνο, Λιμενάρια) για 26 χιλιόμετρα. Οι περαιτέρω οδηγίες είναι όμοιες με τις προαναφερθείσες.

Αεροδρόμια

Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο αλλά εξυπηρετείτε από το αεροδρόμιο της Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος) το οποίο βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Κεραμωτής. Στο αεροδρόμιο της Καβάλας καταφθάνουν κυρίως πτήσεις charter από όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά έχει και δύο ημερήσιες αεροπορικές συνδέσεις με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών. Εναλλακτικά η Θεσσαλονίκη, η οποία απέχει δύο ώρες από την Καβάλα διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και επωφελείται επίσης από αρκετές low cost αεροπορικές εταιρίες που το χρησιμοποιούν. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απλή και το ταξίδι προς Καβάλα/Κεραμωτή είναι άνετο χρησιμοποιώντας την Εγνατία Οδό (Ε90).

Γενικά

Όπως προαναφέρθηκε, η Θάσος είναι τυχερή που βρίσκεται κοντά στην Εγνατία Οδό (Ε90) η οποία είναι μια σύγχρονη οδική αρτηρία κατασκευασμένη για να συνδέει τη βόρειο Ελλάδα. Ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα στην δυτική ακτή του Ιονίου πελάγους και φτάνει μέχρι την Αλεξανδρούπολη στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ο Ε90 διαθέτει καλές οδικές συνδέσεις με τη βόρειο Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια.

Time used: ms